Oamenii de știință au găsit o modalitate prin care pot face dinții să crească din nou în doar 2 luni

Pierderea dinților ca adult poate fi înfricoșătoare și este o problemă cu care se confruntă mulți oameni.

1824
Loading...

Pierderea dinților ca adult poate fi înfricoșătoare și este o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Peste un sfert dintre adulți își pierd toți dinții până la vârsta de 74 de ani.

În timp ce implanturile dentare pot ajuta, ele pot fi foarte inconfortabile, mai ales că nu se adaptează la gură în timp ce îmbătrânești. Cu toate acestea, o nouă tehnică ar putea ajuta oamenii să-și crească dinți noi în doar 9 săptămâni utilizând propriile celule stem adulte ale pacientului.

Noi, cei de la curiozități.net, suntem mereu în căutarea unor progrese în domeniul sănătății și al științei, care ar putea să ne ajute într-o bună zi.

© Centrul Medical al Universității Columbia
Loading...

Cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York speră că din celulele stem ale unui pacient pot crește un dinte corect din punct de vedere anatomic . În plus, noul dinte se va dezvolta într-un soclu gol al unei persoane, permițându-i chiar să se îmbine cu țesutul din din jur. Ei au dovedit deja aceasta teorie prin care pot crește dinți noi, deși nu la om încă.

Citește și:  10 moduri naturale de a scăpa de limba albă și de a-i reda sănătatea

Experiment 

© Depositphotos.com

Potrivit Journal of Dental Research , cercetatorii au efectuat un experiment folosind 22 de sobolani. După ce în gura șobolanilor au fost implantați factori de creștere, materialul osos nou a fost regenerat și integrat în 9 săptămâni. Potrivit cercetătorilor, aceasta este prima dată când structurile dintelui au fost regenerate într-un organism viu.

© Depositphotos.com

Dacă acest tratament se dovedește un succes si la om, poate exista o varietate de beneficii care vin împreună cu noua procedură. Din moment ce dintele este crescut în soclul în care va rămâne, nu mai este nevoie de recoltarea celulelor stem din afară sau de a crea un mediu exterior pentru dinte în timp ce crește.

Citește și:  10 motive pentru care asiaticii sunt atât de slabi

Din acest motiv, cercetatorii speră că aceasta va fi o solutie mai rentabilă pentru pacientii care nu isi pot permite implanturile dentare. În plus, deoarece dintele crește exact în gură, va exista probabil un timp de recuperare mai mic și va fi mai puțin probabil ca dantura să aiba probleme.

Adio implanturi dentare

© Depositphotos.com

În acest moment, însă, implanturile dentare reprezintă tehnică cea mai bună prin care putem să-i ajutăm pe oameni să-și înlocuiască dinții pierduți. Din nefericire, implanturile pot fi dureroase, necesită un proces lung de vindecare și nu se adaptează adesea pe maxilar, ceea ce poate duce la eșecul total al implantului.

Citește și:  Curiozități surprinzătoare despre performanțele cu totul remarcabile ale bufnițelor

Acestea fiind spuse, această nouă alternativă ar putea deveni o realitate destul de curând. Universitatea Columbia a depus cereri de brevet pentru această nouă tehnologie și analizează, de asemenea, modurile de a face procesul disponibil în comerț.

Credeți că această nouă procedură o să ajute mulți oameni pe termen lung?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ