8 locuri din jurul lumii unde poți avea probleme cu legea dacă faci poze

Locuri din jurul lumii unde este ilegal să faci poze!

1864
Loading...

Vacanțele le așteptam cu nerăbdare și în timpul călătoriei vrei să imortalizezi locurile pe care le vizitezi pentru a putea împărtăși amintirile cu prietenii și rudele tale. Totuși, în anumite locuri legile locale interzic fotografierea iar turiștii neinformați pot avea probleme cu legea.

Noi cei de la curiozități.net, ne-am gândit să vă prezentam o lista cu locurile în care nu este o idee prea buna să faci o fotografie.

8. Amsterdam, Netherlands

© Massimo Catarinella

Districtul Red Light din Amsterdam este renumit pentru bordelurile sale, canalele pitorești și cafenelele. În această parte a orașului, proprietarii locali nu suporta să vadă că turiștii fac fotografii cu prostituatele care stau în vitrine. Dacă vă aventurați în acest loc cu un aparat de fotografiat, în cel mai bun caz, cineva ar putea să vi-l confiște. În cel mai rău caz, riscați să fiți bătut.

Citește și:  8 Persoane care s-au căsătorit cu Lucruri Bizare

7. South Korea

© 와사비 콘텐츠
Loading...

În această țară, este interzisă fotografierea femeilor fără consimțământul lor – chiar și în locurile publice. Neglijarea respectării acestei reguli este considerată un act de agresiune sexuală și se pedepsește cu amendă de 10 milioane WON (8.800 dolari) și până la 5 ani de închisoare.

6. SUA

© Ruwoltj

În Statele Unite, legile legate de fotografiere sunt mult mai relaxate decât în ​​Coreea de Sud. Cu toate acestea, ați putea avea probleme în unele cazuri, cel mai probabil cel care ar face fotografii cu o proprietatea privată. Este întotdeauna recomandabil să obțineți mai întâi permisiunea de fotografiere de la proprietar. Și, cel mai important, întotdeauna să acorde atenție semnelor care interzice asta.

5. Emiratele Arabe Unite

© Valeryi Ded   © Valeryi Ded

În Emiratele Arabe Unite, pozele în locuri interzise pot avea ca rezultat închisoare de la 1 la 3 luni și amendă de 1.361 dolari. În multe locații, este interzisă utilizarea camerelor video din cauza superstițiilor locale. De asemenea, nu puteți fotografia clădiri guvernamentale, anumite poduri și palate ale șeicilor. Interdicția legată de palat este de fapt scrisă în legislația țării.

Citește și:  10 moduri naturale de a scăpa de limba albă și de a-i reda sănătatea

4. Coreea de Nord

© ArtMechanic   © David Eerdmans ~ commonswiki

Dacă doriți să vizitați această țară, fiți pregătiți pentru restricții severe asupra mișcărilor și comportamentului dumneavoastră. În Coreea de Nord nu vi se permite să părăsiți hotelul fără un ghid și nici să faceți fotografii fără permisiunea ghidului. Dacă nu reușiți să vă conformați, veți avea parte de o amendă sau ceva mai rău.

3. Anglia

© Diliff   © wikipedia

Britanicii au tendința de a trata cu înțelegere turiștii nebuni. Puteți face fotografii de tip amator aproape oriunde în țară, dar fotografia comercială necesită o autorizație specială. De exemplu, filmarea comercială în Piața Trafalgar și în Piața Parlamentului poate fi efectuată numai cu permisiunea primarului din Londra.

În Japonia, este interzisă fotografia unor temple și statui. Aparent, fotografierea ar putea deranja spiritele. Aici puteți găsi o listă completă a locațiilor respective – unele dintre ele nu trebuie să fie fotografiate deloc, în timp ce altele nu sunt limitate în anumite perioade ale anului.

1. Algeria

© Reuters
Algeria este destul de conservatoare, mai ales partea de sud a țării. Poți să faci poze bărbaților numai după obținerea consimțământului lor. Femeile pot fi fotografiate numai cu consimțământul soților sau părinților lor, deoarece sunt considerați proprietatea lor . Este strict interzisă fotografierea podurilor, barajelor și obiectelor militare.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ