10 motive pentru care asiaticii sunt atât de slabi

10 secrete care îi ajută pe asiatici să rămână în formă fără dietă strictă sau exerciții extenuante.

5152
depositphotos.com 
Loading...

Statistic , asiaticii sunt cei mai slabii oameni de pe Pământ. „Aceasta este genetica”, ai spune tu. Dar acest lucru este doar parțial corect: tradițiile și obiceiurile joacă, de asemenea, un rol important în a rămâne în formă.

Curiozitati.net o să dezvăluie 10 secrete care îi ajută pe asiatici să rămână în formă fără dietă strictă sau exerciții extenuante.

10. Atitudinea față de mâncare

© poznyakov / depositphoto.com © MicrostockAsia / depositphoto.com

În afară de calitatea și cantitatea alimentelor, atitudinea față de ea are și ea o influență asupra corpului. În Occident, mâncarea nu este doar o nevoie naturală, ci și o formă de divertisment – o abordare încapsulată în concursurile de gătit.

Loading...

Asiaticii iubesc mâncarea ca oricine altcineva, dar în cele din urmă acest lucru este doar un mijloc de a le susține viața.

9. Mărimea porției

© Anna_Shepulova / depositphotos.com © odua / depositphotos.com

Ca regulă, asiaticii preferă să mănânce porții mici; le place să aleagă dintr-o varietate de feluri de mâncare și să încerce mai multe dintre ele în timpul aceleiași mese.

Studiile confirmă faptul că, chiar și o reducere mică a porției poate duce la scăderea în greutate. Voluntarii de la Universitatea Cornell au mâncat porții reduse în timpul prânzului, dar au continuat să mănânce tot ce-și doreau pentru restul zilei. În consecință, fiecare dintre ei a pierdut 500g în 2 săptămâni. Acest experiment a respins de asemenea convingerea că o persoană va compensa un deficit de calorii mâncând mai târziu.

Citește și:  10 moduri naturale de a scăpa de limba albă și de a-i reda sănătatea

8. Metode de gătit

© neillangan / depositphotos.com © tiverylucky / depositphotos.com

Restaurantele cu bucătărie asiatică își adaptează mâncărurile la gusturile populației locale, astfel încât ar putea părea că mâncărurile lor sunt aproape întotdeauna prăjite. Nu este este așa: bucătăria asiatică are cu siguranță și mâncare prăjită, dar această nu este cea mai populară metodă de gătit – multe rețete includ gătitul la abur sau prin fierbere. Ideea principala este să rămâi în limite.

7. Alimente fermentate

© phonlamai / depositphotos.com

Supa Miso, kimchi, soia natto – acestea sunt doar cateva alimente tipice, fermentate din bucataria asiatica. Fiind produse prin lacto-fermentare, aceste alimente acționează ca niste probiotice naturale. Consumul lor contribuie la pierderea în greutate, în special pierderea de grăsime viscerală care se acumulează în jurul organelor abdominale.

6. Fructe de mare

© zhudifeng / depositphotos.com

Bucătăria asiatică este greu de imaginat fără pește și fructe de mare, care conțin acizi grași polinesaturați si omega-3 . În plus față de efectele benefice asupra sistemului imunitar, vascular și reproductiv, omega-3 contribuie la scăderea în greutate.

Citește și:  Curiozități surprinzătoare despre performanțele cu totul remarcabile ale bufnițelor

Cercetatorii au efectuat un experiment de 3 saptamani care a aratat ca atunci cand in aceleasi conditii (restrictie calorie si exercitii fizice regulate), grupul care a primit omega-3 capsule a pierdut cu 1,5 kg mai mult decat cei care au consumat placebo.

5. O mulțime de verdeață

© tycoon / depositphotos.com

După cum sa menționat mai sus, bucatele asiatice sunt rareori servite în porții mari, dar acest lucru nu se aplică legumelor, în special legumelor verzi: ele sunt consumate în cantități substanțiale. O altă diferență importantă este gustul: mâncărurile de legume din bucătăria vestică par adesea mult mai blânde la gust.

4. Ceai în loc de apă rece

© efired / depositphotos.com © duskbabe / depositphotos.com

Spre deosebire de europeni și americani, asiatici își spală de obicei mâncarea, nu cu apă rece sau sifon, ci cu ceai, de obicei verde. Există opinia că apa rece, în special în combinație cu alimentele grase, încetinește procesul de digestie și poate duce la creșterea în greutate.

Citește și:  Oamenii de știință au găsit o modalitate prin care pot face dinții să crească din nou în doar 2 luni

3. Deserturi și gustări sănătoase

© duskbabe / depositphotos.com © yonibunga / depositphotos.com

În Asia, de o popularitate largă se bucură dulciurile și gustările pe bază de orez, alge marine și fasole roșie, precum și nuci, semințe și fructe. Aceste delicatese sunt, fără îndoială, mult mai sănătoase decât chipsurile, briosele și prăjiturile cu care suntem familiarizați.

2. Mersul pe jos

© kenfotos / depositphotos.com

În mod surprinzător, acest obicei este legat de o densitate ridicată a populației. Locuitorii orașelor mari folosesc transportul public în loc de mașini; de asemenea, locuiesc în apartamente mici, în zone în care magazine, spălătorii și alte locuri publice se află la câțiva pași. Din acest motiv, un asiatic merge mai mult pe jos decât un european sau un american care de cele mai mule ori folosește mașina pentru a merge în aceste locuri.

1. Exercițiu și meditație

© imphilip / depositphotos.com

Medicina tradițională asiatică acordă o mare atenție prevenirii bolilor și încearcă să elimine rădăcina unei boli, în timp ce medicina occidentală funcționează în principal cu consecințele ei. De aceea, meditația, Tai Chi și alte activități sunt practicate pe scară largă în Asia pentru a preveni dezvoltarea anumitor boli, inclusiv a obezității.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ