10 lucruri care se întâmplă cu corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Hippocrates: "Mersul pe jos este cel mai bun medicament al omului?"

19666
Loading...

Ați auzit vreodată vorbele spuse de Hippocrates: „Mersul pe jos este cel mai bun medicament al omului?” Am merge mai departe spunând că mersul pe jos combinat cu un somn bun și o dietă sănătoasă vă poate ajuta să evitați medicul în totalitate.

Doar 15-30 de minute de mers pe jos în fiecare zi poate îmbunătăți drastic nu numai aspectul general al unei persoane, ci și sănătatea.

Noi, cei de la Curiozitati.net, am fost uimiți să aflăm că mersul pe jos este o practică unică, care poate aduce beneficii semnificative întregului corp și minții. Este gratuit, ușor și necesită puțin efort.

Loading...

Am creat o listă de beneficii pe care mersul pe jos le are asupra corpului uman.

1. Schimbări pozitive ale creierului

© depositphotos

După cum arată un studiu, exercițiile aerobice cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, ajuta la prevenirea demenței timpurii, reducerea riscului de boală Alzheimer și îmbunătățirea stării generale a sănătății mintale. Să nu mai vorbim de reducerea stresului mental și de menținerea unui nivel mai ridicat de endorfine.

Citește și:  10 moduri naturale de a scăpa de limba albă și de a-i reda sănătatea

2. Vedere îmbunătățită

© depositphotos

Chiar dacă ochii ar putea părea ca ultimul lucru legat de picioare, de mersul pe jos de fapt beneficiază și sănătatea lor. Acesta poate chiar ajuta la lupta împotriva glaucomului prin ameliorarea presiunii oculare.

3. Prevenirea bolilor cardiace

© depositphotos

Potrivit American Heart Association, mersul pe jos este la fel de eficace precum alergarea atunci când vine vorba de prevenirea bolilor legate de inima sau accident vascular cerebral.

Această activitate ajută la evitarea problemelor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale crescute și a nivelului de colesterol și îmbunătățirea circulației sângelui.

4. Creșterea în volum plămânilor

© depositphotos

Plimbarea este un exercițiu aerobic care crește fluxul de oxigen în sânge și vă ajută să vă instruiți plămânii, precum și să eliminați toxinele. Din cauza respirației mai bune și mai profunde, unele simptome asociate bolii pulmonare pot fi, de asemenea, eliminate.

5. Efecte benefice asupra pancreasului

© depositphotos

Ar putea fi greu de crezut, dar mersul pe jos se dovedește a fi un instrument mult mai eficient în prevenirea diabetului decât alergatul.

Citește și:  De ce fac salturi balenele cu cocoașă și de ce izbesc apa cu înotătoarele?

Această cercetare arată că un grup de „mergători” a demonstrat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape 6 ori mai mare (adică cât de bine este zahărul din sânge absorbit de celule) decât cel al unui grup de „alergători”, pe o perioadă de testare de 6 luni.

6. Îmbunătățirea digestiei

© depositphotos

30 de minute de mers pe jos în fiecare zi nu numai că ar putea să reducă riscul de cancer de colon în viitor, ci să amelioreze digestia și constipația ajutând la regualizarea mișcărilor intestinale.

7. Mușchi tonificați

© depositphotos

Tonicul muscular și scăderea în greutate (în cazul excesului de greutate) pot fi, de asemenea, realizate prin mersul pe jos. Practica de mers pe jos a 10.000 de pași pe zi poate fi considerată ca un antrenament practic într-o sală de gimnastică, mai ales dacă adăugați câteva intervale de urcat.

În plus, are un impact redus și nu există timp de recuperare, ceea ce înseamnă că mușchii nu sunt răniți și a 2-a zi nu o să aveți febră.

8. Oasele și articulațiile

© depositphotos

Mersul pe jos poate oferi mai multă mobilitate a articulațiilor, poate preveni pierderea masei osoase și chiar poate reduce riscul de fracturi. Fundatia Artrita recomandă mersul pe jos moderat de cel puțin 30 de minute pe zi , în mod regulat pentru a reduce durerea în articulații, împreună cu rigiditate și inflamație.

Citește și:  Oamenii de știință au găsit o modalitate prin care pot face dinții să crească din nou în doar 2 luni

9. Scapi de durerii de spate

© depositphotos

Plimbarea poate deveni un adevărat salvator de viață pentru cei care suferă de dureri de spate în timpul unor exerciții cu impact sporit. Deoarece este o activitate cu impact redus, aceasta nu va provoca mai multe dureri sau disconfort.

Plimbarea contribuie la o mai bună circulație a sângelui în cadrul structurilor vertebrale și îmbunătățește postura și flexibilitatea, care este vitală pentru o coloană vertebrală sănătoasă.

10. O minte mai calmă

© depositphotos

Dacă mersul pe jos îmbunătățește simptomele depresiei la pacienții cu tulburări majore de depresie, imaginați-vă cât de ușor ne-ar putea ajuta să facem față starilor de depresie si extenuare. O plimbare plină de bucurie cu un prieten sau cu un iubit va multiplica efectul de fericire și vă va îmbunătăți starea de spirit!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ