10 abilități de îngrijire a copilului la care fiecare proaspăt părinte trebuie să fie maestru

Noii părinți de obicei nu au niciun fel de informații despre îngrijirea copilului și curând se vor lovi de probleme precum lipsa somnului, cum să liniștească copilul sau cum să-l hrănească.

1941
Loading...

Un nou-născut aduce bucurie dar aduce și o cantitate egală de responsabilitate. Noii părinți de obicei nu au niciun fel de informații despre îngrijirea copilului și curând se vor lovi de probleme precum lipsa somnului, cum să liniștească copilul sau cum să-l hrănească.

Fiți pregătiți pentru schimbări drastice în stilul dvs. de viață și amintiți-vă că primul zâmbet al micuțului dvs. face că luptele prin care treceți, să merite.

Am făcut niște cercetări, care ne-au determinat să realizăm o listă de lucruri care pot fi benefice pentru proaspeții părinți.

1. Cum să țineți un copil

© George Rogers / SIPA / EAST NEWS
Loading...

Când copiii noștri ne sunt predați pentru prima dată, majoritatea dintre noi nu știu cum să-i ținem încă. Există întotdeauna acea teamă, mai ales pentru cei care sunt părinții pentru prima dată, că nu țineți corect acest nou născut. Și este foarte important să-l mutați cu grijă.

Gâtul copilului este cea mai delicată parte și când îl ridicați trebuie să se țină mâna sub capul lor. Din moment ce bebelușul nu-și poate susține d.p.d.v. fizic capul singur, sarcina este a ta pentru a vă asigura că întotdeauna țineți copilul drept – o mână sub cap și cealaltă sub șolduri.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la locurile moi de pe capul nou-născutului. Atingerea acestora trebuie evitată cât mai mult posibil. Pentru a oferi cea mai mare protecție și a face copilul să se simtă în siguranță, păstrați-l mereu aproape de piept.

2. Cum trebuie să aibă grijă de ele mamele în primele 30 de zile

© Depositphotos.com

Primele treizeci de zile sunt cele mai importante. Sunt zilele în care copilul care vede lumea pentru prima dată . În acest moment, este important că mama să aibă grijă de ea însăși, astfel încât să poată avea grijă de copil în cel mai bun mod posibil.

Este recomandat că mamele noi să mănânce bine și să mănânce corect, mai ales dacă alăptează. Somnul este o alta problema majora cu care se confrunta noile mame. De obicei, este recomandat să doarmă atunci când copilul lor doarme. Acest lucru va asigura destulă odihnă și pentru ea.

Citește și:  8 Persoane care s-au căsătorit cu Lucruri Bizare

3. Cum să pui un copil in fașă

© Depositphtoos.com

Înfășarea corectă este cheia unui copil calm și liniștit. În primul rând, pliați foaia în formă de diamant. Rabatați colțul de sus în jos și puneți copilul pe foaie. Trageți o parte a foii peste pieptul copilului, împingând colțul sub braț. Acum, luați partea inferioară a foii, pliați-o peste picioare și împăturiți-o în spatele umerilor.

Apoi, trageți partea rămasă a foii peste pieptul copilului și îl prindeți sub copil. După ce ați înfășurat corect, țineți copilul aproape de piept. Deoarece copilul este acum destul de confortabil, ar trebui să adoarmă mai repede.

4. Cum să alăptați un copil

© Shutterstock

Alăptarea este foarte importantă, mai ales în primele zile. Poate fi un obstacol pentru mama și uneori și pentru copil. Deoarece laptele este singura sursă de hrană și nutriție pentru copil în primele zile de viață, este important să puneți întrebări despre tehnica prin care puteți să alăptați cu succes.

Oricât de simplu ar suna, uneori poate fi complicat. Mamele noi se pot confrunta cu o mulțime de probleme cum ar fi zăvorul necorespunzător, alimentarea scăzută a laptelui, un copil suprasolicitant și infecțiile mamare.

Există mai multe tipuri de țineri pe care le puteți folosi pentru a alăpta (vezi graficul de mai sus) și ar trebui să alegeți cele mai confortabile pentru dvs. și copilul. Dacă aveți un nou-născut somnoros care tinde să obosească în timp ce suge și adoarme, avem un sfat pentru dvs., gâdilați picioarele bebelușului în timpul sesiunilor de alăptare pentru a-l menține treaz. Astfel vă veți asigura că nu adoarme cu un stomac gol.

5. Cum să îl ajutați să râgâie

Râgâitul este esențial pentru a menține copilul confortabil, mai ales în primele câteva luni. Un copil confortabil va mânca bine și vă dormi bine.

Pentru a râgâi, țineți-l la piept în așa fel încât bărbia lor se sprijine pe umăr. Copilul trebui ținut puțin mai strâns la piept, astfel încât să existe o mică presiune pe burtica lui. Dacă ești dreptaci, folosește mâna dreaptă pentru a-l bate pe bebe pe spate. Locul trebuie să fie chiar între umerii lui și îl poți bate ușor în sus și în jos.

Citește și:  Oamenii de știință au găsit o modalitate prin care pot face dinții să crească din nou în doar 2 luni

O altă metodă pentru a-l face să râgâie este să așezați un prosop pe unul din picioare iar pe celălalt se aşază bebelușul. Cu una din palme i se vă susție cu grija falca, degeul mare de la mana dumneavoastră fiind pe una din fălci iar celelalte patru degete pe cealaltă falcă. Podul palmei se folosește pentru a sprijini copilul de piept. Cu cealaltă palmă se aplica ușoare lovituri pe spatele micuțului. Corpul bebelușului trebuie să fie ușor aplecat către partea din fată, deasupra prosopului.

6. Cum să masați un copil

© Depositphotos.com

Masajul este în general făcut pentru nou-născuți pentru a le face oasele și mușchii mai puternici. Prima regulă este să nu o faci înainte sau după un hrănire. Pentru a oferi un masaj reușit pentru bebeluși, urmați acești pași : puneți bebelușul pe un prosop sau o pătură pe o suprafață confortabilă, ca un pat, și începeți să-l masați cu un ulei pe bază de legume. Începeți cu picioarele, urmate de brațe, de piept, și în cele din urmă spatele bebelușul.

Masajul nu doar calmeaza, ci si intareste copilul. Un bonus suplimentar este legătura care este creată cu bebelușul în timpul acestor masaje zilnice.

7. Cum să faceți baie unui copil

© Depositphotos.com

Orice părinte nou este neliniștit în privința îmbăierea copilului. Există întotdeauna un anumit nivel de îngrijorare atunci când vine vorba de îmbăierea unui nou-născut. Este important să rețineți că nou-născuții necesită doar o baie de burete în prima săptămână a vieții lor. Se sugerează să așteptați până când cordonul ombilical se usucă și cade pe cont propriu pentru a începe cu baia ocazională.

Amintiți-vă, este doar o baie ocazională, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă îmbăiați zilnic bebelușul. De asemenea, verificați temperatura apei înainte de a pune copilul în cadă și nu lăsăți copilul nesupravegheat.

8. Cum să adormiți copilul

© Depositphotos.com

Primele câteva zile sunt deosebit de dure când vine vorba de modelele de adormit ale bebelușilor.

Părinții încearcă, în general, să facă copilul să doarmă în acest timp. Venind dintr-un pântec confortabil unde era întuneric, primul pas spre a face copilul conștient de noua lume și modul în care oamenii dorm aici este modelul luminii . Încercați să păstrați lumina aprinsă în timpul zilei și stingeti luminile pe timp de noapte. Acest lucru va ajuta copilul să înțeleagă diferența dintre noapte și zi.

Citește și:  De ce fac salturi balenele cu cocoașă și de ce izbesc apa cu înotătoarele?

9. Cum să schimbi scutecele

Schimbarea unui scutec nu este mare inginerie, dar poate părea la început. Părinților le este frica de aceasta sarcină la început. Primul și cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retineti este să puneți cât mai atent scutecul dacă cordonul ombilical nu a căzut încă.
Nu fixați niciodată clema peste cordonul ombilical, ci întotdeauna sub acesta. Nu trebuie să existe presiuni suplimentare asupra acestei zone.

Asigurați-vă întotdeauna că zona este uscată înainte de a pune un scutec proaspăt. Dacă bebelușul are o erupție cutanată, luați măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi verificarea frecventă , astfel încât scutecele murdare să nu intensifice erupția cutanată. Ar trebui să păstrați unguentul de urgență la îndemână în orice moment, astfel încât chiar și o mică erupție cutanată să nu se înrăutățească. Evitați, de asemenea, orice săpun sau scutece parfumate până când erupția este complet disparută.

10. Crearea unei legături cu bebelușul

Atingerea pielii dumneavoastră de a bebelușului ar trebui să înceapă de îndată ce se naște bebelușul. Un alt lucru important este să privim ochii copilului și să vorbim cu el. Ar părea puțin ciudat că vorbești cu un copil mic care poate nu înțelege nimic din ceea ce spui, dar chiar funcționează.
Deoarece câmpul vizual al unui copil nu este mare (doar 30 cm), apropiați-vă de el, zâmbiți și discutați.

Cântați-le, faceți-le un masaj și profitați de timpul singur cu copilul. Legătura creată la această vârstă fragedă ține foarte mult.

Acum că ați citit aceste informații prețioase cu privire la modul în care să vă îngrijiți copilul cât mai bine, nu uitați să împărtășiți și cu prietenii de pe rețele de socializare acest articol.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ